En personlig blogg - Med lite teknik, mobiler och annat skoj - henriksundholm.se

Personligt

Vilken mobil ska man köpa?

Jag sitter just nu på en iPhone 6, inte 6S, utan 6, den första 6 som kom. Tycker inte steget mellan iPhone 6 -> iPhone 7 är tillräckligt stort. Dock, använder kameran på mobilen ganska mycket, och kameran på 7:an ska ju vara väldigt bra. Fast då kanske man skulle slå till på en iPhone 7 Plus. Hade dock en Samsung Galaxy Note 2 förut, och tröttnade på att behöva styra telefonen med två händer. Visst, bättre kamera, snabbare processor, vattentålig och bättre skärm. Men inget som liksom får en att jubla av glädje.

 

Sedan sneglade jag lite på en Note 7, men den började brinna. Blev lite intresserad av Google Pixel, och då kanske XL modellen, men nu kanske de inte ens kommer till Sverige, vilket är tråkigt.

 

Om man ser på alla toppmodeller idag så är det väldigt små fördelar hit och dit. Alla är, enligt de själva, bäst på allt. Men något som jag verkligen skulle vilja ha är en röststyrd assistent, eller styra mobilen med rösten. Siri fungerar, så länge man bara ska ringa eller skicka ett sms, men sen är det stopp. Sedan kan man Google med henne, men inte mer än så. Nu har Samsung köpt upp Viv, de som skapade och sålde Siri till Apple. Kolla in youtube och sök på Viv, det känns ganska coolt. Att kunna göra mer med telefonen än det som Apple bestämmer att du får göra med rösten.

 

Apple kommer aldrig öppna Siri helt. De visade under WWDC 16 ett SDK till Siri, men i slutet kommer Apple välja vilka som får tillgång till Siri och inte. Till exempel kommer vi aldrig få se Spotify med Siri så Apple vill ha prio på sin egna Apple Music. Så, det får nog bli så att så fort Samsung släpper en telefon med Viv inbyggt som jag byter lur. Om inte Google Pixel och deras assistent kommer på svenska först.

 

Hoppas bara min iPhone 6 orkar lite till! Den har börjar bli mörk i ett hör, alltså skärmen är svart. Dock bara några mm i ett hörn, men det är så det börjar!

Lämna ett svar