En personlig blogg - Med lite teknik, mobiler och annat skoj - henriksundholm.se

Personligt

Stockholms godaste hamburgare

(Detta är ett inlägg som jag kopierat från min gamla blogg, men det är fortfarande aktuellt)

Jag har under den senaste tiden ätit en del hamburgare, och därför inte haft tid att blogga………

Så är det kanske inte riktigt, kan man hoppas, men en del ställen har jag hunnit avverka. Tänkte därför dela med mig om mina tankar kring den bästa hamburgaren man kan hitta i och runt Stockholm.

Har du tips på något ställe som jag missat? Kommentera gärna inlägget!

 

Jag kommer fortfarande ihåg när allt började, när Expressen/Aftonbladet skrev en artikel om Jon som grundade Flippin’ efter att han åkt runt i USA och testa massa hamburgare på kort tid. Så Flippin’ burgers är grunden till burgarboomen, men är dom bäst? Nja, det ska jag låta vara osagt, men här är min ”lista”:

 

[Uppdaterat 14/7-2015]

Svenska Hamburgerköket

Överlägset bästa hamburgaren du kan äta i Stockholm idag! ”Men det ligger ju inte i Stockholm, det ligger ju i Midsommarkransen”, kul att du tänker så, då har du en utflykt att göra en lördag. Har ätit där två gånger nu, och har inte blivit besviken. Perfekt stekt burgare, suveränt bröd och supergod milkshake. Om man ska hitta något kritiskt så är pommesen ok, inte mer, och skulle önska någon form av annat tillbehör, typ sötpotatispommes. Gör en utflykt till Midsommarkransen, och du kommer inte bli besviken. Du hittar deras hemsida här: Svenska Hamburgerköket.

Uppdaterat: Har hunnit käka där ännu en gång eller två, men fortfarande, vilken hamburgare man än tar, är de bäst i Stockholm.

 

Resten har ingen rangordning, utan mest allmänna kommentarer varför de inte är på toppen:

 

Flippin’ Burgers

Inget ont om Jons hamburgerhak, men anledningen till att de inte rankar etta, om de nu ska göra det, är för att jag åt där för över 18 månaders sedan, så kommer verkligen inte ihåg. Minns bara att jag var nöjd, men kan inte säga närmare än så. Visst, de utmanar säkert hamburgerköket, men idag når dom inte dit. Måste iaf göra ett besök snart! Deras hemsida hittar du genom att klicka här.

 

Uppdatering: Åkte en sväng till Flippin’ på en söndag vid öppning, vilket var en lyckoträff då vi fick bord direkt och maten kom relativt snabbt. Pommesen är helt ok, varken sämre eller bättre än någon annan, men burgaren! Absolut Stockholms näst bästa hamburgare. Den når inte riktigt fram till Hamburgerköket som fortfarande får vara kung på tronen.

 

Käk

Petters Käk är en skön inrättning i Hornstull, och här snackar vi verkligen ett hamburgerhak i bästa Amerikanska stil. Pommensen som erbjuds är tråkig och ”Burger King”-lik, till ett överpris. Hamburgaren är helt ok, men inte mer. Brödet var lite väl kompakt, vilken gjorde att allt kändes som en klump i munnen. Köttet var annars bra stekt och saftigt. Så luftigare bröd och bättre pommes. Tog även en jördnöts milkshake, som var kanongod, tyvärr så rankar vi inte milkshake, men då hade Käk varit etta! Du kan besöka deras hemsida.

 

Prime Burger

Stället jag ätit flest gånger på, hela tre stycken, mest för att de ligger nära jobbet så man hinner dit på en lunch. Roligaste och godaste tillbehören hittar du här, som deras sötpotatispommes med gräddfil och grejer, som är kalas. Men hamburgaren då? Två gånger så har den varit alldeles för hårt stekt, vilket gör att den får en väldigt hård utsida, och den ramlar mer eller mindre isär när man försöker äta. Kanske den sämsta hamburgaren i Stockholm, men dom godaste tillbehören i alla fall. Du kan alltid se deras meny genom att klicka på just meny.

 

Lily’s Burger

Besökte deras hak nere på Kungsholmen. Minns inte så mycket från besöket. Hamburgaren var väl ok, och tillbehören likaså, men inget utöver det. Varken av eller till, och skulle tyvärr aldrig rekommendera det. Gjorde inget avtryck på mig, varken bra eller dåligt. Så gillar du lagom eller ok kan du gå hit, men skulle helt klart rekommendera att besöka någon av de andra. Du kan surfa in på deras hemsida om du vill.

 

Pihl’s Burger

Har faktiskt inte varit där än, är prio ett att testa, kan det konkurrera ut någon av det i toppen? Det blir spännande att se. (Här har jag faktiskt varit ett par gånger sedan sist, återkommer senare med en recension).

 

Har jag missat något ställe, som man bara måste gå till? Kommentera mer än gärna, eller droppa ett tips på Twitter.

 

Just det, kan ha ätit en hamburgare på Marie Laveau någon gång också, men låter det vara osagt tills nu, för dom har väl hamburgare där?

 

Lämna ett svar