En personlig blogg - Med lite teknik, mobiler och annat skoj - henriksundholm.se

SkalHuset

SkalHuset

I juli 2016 köpte jag SkalHuset, som jag redan 2011 vad med att bygga upp. När idén föddes, var jag endast inblandad som medarbetare mer eller mindre . SkalHuset föddes i Oslo, för att redan under 2012 flytta till Sverige. Under 2013 hoppade jag av på grund av olika orsaker, för att sedan köpa företaget när jag såg att det var till salu under 2016. Det är ju egentligen inte SkalHuset jag äger, utan Lowwi AB, som är aktiebolaget som ligger bakom.

Om jag skulle ge SkalHuset omdöme idag, så skulle vi få en 8/10. Om vi skulle ge oss själva 10/10, så har vi missta något. Man kan aldrig vara 100%, för är man 100%, då vill man inte komma någonstans. Den dagen vi når 100% och 10/10 då kan vi lika gärna lägga ner, för då är vi inte hungriga längre, och vi vill inte något med det vi gör.

Från 2016 till dagens datum, har vi växt väldigt fort. Vilket så klart är kul, men det innebär ju även en del utmaningar. En sak som är svårt just idag, som egentligen inte har med att växa gäller, är att kronan är så svag emot USD. Eftersom vi handlar mycket i USD har våra inköpskostnader stigit i skyn, vilket gör att vi snart måste göra ganska svåra val. Det bästa skulle så klart vara att den som är skyldig till detta ras tar sig i kragen och stärker Sveriges ekonomi. Det är inte bara vi, utan samhället i stort som kommer förlora på detta i längden.

Men nog om att gnälla på kronan. En sak som vi kommer följa med mycket intresse är att de större och marknadsledande e-handlarna börjar införa en en minimigräns för fri frakt. Detta kommer även hjälpa oss mindre handlare framöver. Det är som att kunder förväntar sig fri frakt från första kronan, men man har ingen aning om vad frakten kostar för företaget. Jag tror säkert många tror att vi skickar gratis, men så funkar det inte. Jag tror inte folk förstår vad det egentligen kostar att skicka per order.

Det är ändå ganska kul att vi har gått från 7 ordrar om dagen till 350 ca om dagen från juli 2016 till maj 2019. Jag trodde taket skulle ligga runt 100 per dag. Men bara vi börjar öppna upp mot andra länder på riktigt snart, så ska vi säkert kunna dubbla detta. Vilket vi verkligen ser fram emot!

En annan sak som jag är stolt över, förutom min fantastiska personal, är att vi erbjuder en grym support via mail, chatt och telefon. Just telefon är något som färre och färre erbjuder. Men hos oss på SkalHuset ska du alltid kunna nås oss via telefon. Någon vecka eller fyra under sommaren kanske vi pausar den, när de flesta är lediga. Men annars ska du alltid kunna nå oss.

En annan rolig sak är att vi snart närmar oss kundnummer 200.000 sedan juli 2016 och vi har redan gått över ordernummer 300.000! Detta är också helt fantastiskt. Jag är givetvis otroligt glad för alla kunder som väljer att handla hos oss, och när du väl har handlat hos oss, hoppas jag verkligen att du vill återkomma som kund!

I nästa inlägg, lovar jag att presentera lite mer siffror och annat skoj, så man får lite mer inblick om hur det går. Under tiden går det alltid att leta upp Lowwi AB på allabolag.se, just nu driver vi endast SkalHuset.se, så de siffror som finns där, reflekterar SkalHuset. Vi hoppas att framöver även kunna starta någon mer butik, vad, när och hur vet vi inte än dock.

Lämna ett svar