En personlig blogg - Med lite teknik, mobiler och annat skoj - henriksundholm.se

SkalHuset

Några tankar om Black Friday

Nu är ännu en Black Friday över, och utan att ha analyserat det till 100% än, så har jag lite tankar kring Black Friday och Black Week 2019 utifrån den data och erfarenhet från SkalHuset:

  • Att köra en Black Week urholkar själva konceptet. Vi kör endast fredag tom måndag på grund av den anledningen. Ser man på våra besökare så blev det en viss höjning under veckan, men den stora smällen kom på fredagen.
  • Fredagen gav många besökare och många beställningar. Söndagen gav mindre besökare, men nästan lika många beställningar. På fredagen är kunderna ute och letar, för att göra ett avslut under helgen. Det gör att man inte behöver vara först.
  • I vårt fall så räcker det med att ha ett par pangerbjudanden för att dra besökare.
  • Använd Black Friday/helgen till att sälja ut hyllvärmare. Och visa upp dom för kunderna.
  • Klickpriset på alla former av kampanjer skjuter i höjden på fredagen, för att sedan lugna ner sig under helgen. Sätt en budget per dag och håll dig till den. Avsluten kommer ändå att komma under helgen.

Det som särskiljer årets rea är att den även sammanträffar med den helgen som brukar vara den stora shoppinghelgen för julklappar, första helgen i december. Därför ska det bli intressant att se hur nästa helg blir, eller om kunderna har ”nöjt” sig. Personligen så tror jag att detta är dåligt för verksamheten och en vecka mindre att sälja inför jul. Frågan är då om man skulle gjort något helgen innan Black Friday, men utan att därför köra hela veckan?

Jag ska titta närmare på siffror och dylikt under den närmaste tiden, samt kika lite på tidigare år, och komma med lite mer tankar senare. I alla fall så ökade vi med ca 60% i år, vilket får räknas ok okej ändå. Dock la vi mycket mer på marknadsförning i år, speciellt på fredagen, så en viss besvikelse blev det ändå. Men, då har man lärt sig något till nästa år.

Lämna ett svar