En personlig blogg - Med lite teknik, mobiler och annat skoj - henriksundholm.se

SkalHuset

Hur går det för SkalHuset egentligen?

Ptja… Har ju skrivit lite som SkalHuset.se endel, men inte riktigt hur det går för butiken. Jag tänkte berätta lite om det i detta inlägget utan att ge ut alltför mycket.

 

SkalHuset.se - ledande e-butik inom mobiltillbehör

 

Om man kikar på senaste bokslutet så visade bolaget ett ganska stort underskott och som tur är att nästa gång vi lämnar in bokslutet har vi nog lyckats vända underskottet till ett litet överskott förhoppningsvis. Vidare har bolaget gått från en till 3 anställda. Eller, jag har två anställda, om jag sedan ses som en anställd är en annan femma. Men då jag deltar mycket i det dagliga arbetet ser jag mig själv som en anställd.

Vi har knoppat av alla marknadsplatser förutom Tradera, så det är skönt att stå mycket mer på egna ben. Det finns ett tidigare inlägg i bloggens om handlar om vad jag tycker om detta, speciellt en marknadsplats. Vi har smått öppnat mot andra marknader, Norge och Finland. Vi har inga dedikerade sidor för dessa länder, utan bara öppnat SkalHuset.se, och hoppas på att vi kan få en liten skjuts där. Skulle beställningarna börja regna in får vi så klart se över detta och öppna dedikerade butiker till respektive land. Per idag har vi fått in en order på land, och det har varit öppet i 3 dagar. Självklart kommer det ta en stund att få in trafik, så vi är förhoppningsfulla. Dessutom ska vi blicka mot Danmark vad det lider.

 

Den senaste månaden har orderingången ökat mer än väntat, med alla dessa utmaningar som det betyder. Det är ju såklart kul, men det gäller att hänga med så kvalitén bistår. Allt runtomkring blir ju mer än bara packa ordrar. Förhoppningsvis kan vi snart börja fokusera mer på sociala medier, vilket är ett format som vi ligger väldigt i bakkant med. Där är ett område som vi har enorma möjligheter till att driva mer trafik och mer försäljning till sajten.

 

Vår sajt är kanske inte den bästa, men den konverterar. Samma sak där: vi skulle vilja så småningom byta system så vi kan växa, och ha en anställd som mer eller mindre bara jobbar med sajten och framtida sajter. Ett stort problem är vår mobilsida, eller att vi inte har en responsiv sajt. Just konverteringen för mobil svänger för mycket, för att inte tala om att jag håller på att bli gråhårig över detta, men det är nog som sagt sajten som är boven i dramat. Lagret håller på att förändras i takt med att vi växer, och eftersom vi växer lite fort just nu hänger inte lagret med, men det är en sån sak som man kan ta tag i mer nu i sommar när kanske orderingången kommer sjunka lite.

 

En annan bit som jag märker har blivit lidande de senaste månaderna är arbetet kring SEO och SEM. Just SEO biten är det jag skulle vilja pilla mer med. Jag har kanske inte världens kunskaper, men jag har koll någorlunda på grunderna, dock har jag inte allt för mycket tid att lägga på sökmotoroptimering, och där är det mycket tid som en en viktig faktor. Kan man lägga mer tid = bättre resultat. Sen gäller det ju givetvis att ha koll på vad man gör, men grunderna sitter väl där, och tiden finns inte att lära sig mer. Även ett område till förbättring, och sådant som kommer när man har råd med en till anställd som kanske kan ta över några av mina arbetsuppgifter. Per idag har vi inte budgeten nog att anställa en extern byrå dock, vilket skulle kunna vara något för framtiden. Samma sak med SEM och Adwords. Där lägger jag mer tid än på SEO, just för att det kostar mer pengar. Eller, det kostar mer ”direkta” pengar, och blir mer känsligt om man inte lägger ner tiden. En kampanj kan ju lätt dra iväg i kostnad, men det vill ju Google i och för sig….

Det är lite lätt skrapat på ytan vad som händer och fötter hos SkalHuset. När bokslutet för 16/17 är inlämnat i slutet av juni och de nya siffrorna kommit till bolagsverket och blivit publicerade officiellt kan vi återkomma till SkalHuset, det blir ju lite roligare så!

Dock, bolaget heter ju inte SkalHuset. SkalHuset är själva butiken, Lowwi AB heter själva företaget. Och i framtiden hoppas vi att andra butiker kommer att samlas under Lowwi:s flagg.

 

För övrigt: Årets sommarplåga, utan konkurrens är Edward Blom – När man festar festar man, som man kan lyssna på här:

Lämna ett svar