En personlig blogg - Med lite teknik, mobiler och annat skoj - henriksundholm.se

Personligt

Det blir nog en Samsung Galaxy S8, antagligen.

Mitt senaste inlägg handlade om vilken mobil jag ska köpa, och det gör detta inlägg också. Så är du inte intresserad kan du sluta läsa redan nu……. Roligare tankar än såhär har jag tyvärr inte.

 

 

I alla fall. Samsung Galaxy S8. Om ryktet stämmer, att mobilen kommer att släppas med en docka, som gör att när man dockar den blir den en android baserad ”pc”, eller desktop som man kanske ska kalla det, blir det ett köp till 100% för mig. Enbart för den funktionen. Så smart att när man kommer till jobbet dockar man mobilen, och förhoppningsvis kan den anta någon form av jobbprofil med arbets mail och dylikt. Och när man går hem tar man bara ur en fulladdad mobil, som går i ”privat”-läge med ens privata mail och Facebook och så, så smart!

Detta är ju nu bara ett rykte, men om det blir sanning, då finns det inget att tveka på.

En annan intressant sak är om Samsung redan i S8 integrerar Viv. Viv är en medhjälpare i samma stil som Siri, skapat av samma bolag som sålde Siri till Apple. Kommer Viv i S8 och fungerar på svenska, kan desktopläget väljas bort. Då räcker det med Viv för mig. Hur Viv fungerar kan ni se i denna video: https://www.youtube.com/watch?v=Rblb3sptgpQ Om man inte vill se allt så kommer ”godsakerna” från 8 minuter ca och framåt.

 

När kommer Samsung Galaxy S8 till Sverige? Det vet man inte riktigt än. Samsung kommer inte visa telefonen vid MWC i Barcelona, utan ryktet (återigen bara ett rykte) säger att Samsung kommer hålla sitt event för mobilen den 29:e mars i New York. Vilket borde i så fall tyda på lanseringen ca en månad efteråt. Så under maj 2017 kommer vi antagligen kunna få tag i en S8!

Sitter just nu på en iPhone 6 som börjar bete sig konstigt, och glappar i laddkontakten. Och iPhone 7 känns inte som tillräckligt stort steg framåt, och till oktober 2017 orkar man inte vänta. Hoppas verkligen på att S8 innehåller alla dessa godsaker, speciellt nu när det sket sig med Note 7.

 

Oavsett vad det blir, så kan jag köpa Samsung Galaxy S8 skal här eller Samsung Galaxy S8 Plus skal här. Där kommer jag även kunna finna mobilfodral om jag skulle vilja använda det.

Lämna ett svar