En personlig blogg - Med lite teknik, mobiler och annat skoj - henriksundholm.se

Personligt

Är jag ute på djupt vatten?

(Äldre inlägg kopierat från min gamla blogg, äger inga domäner per idag, förutom en webbutik http://skalhuset.se )

Har lite smått börjat att intressera mig för domäner och domännamn, och just nu har jag köpt ett gäng, mest för skoj. Någonstans i bakhuvudet är väl tanken att nu när våren börjar närma sig och man får mer tid på kvällarna, att man ska förvalta dessa domäner och lägga upp något kul på dem.

Senast i raden har jag köpt 3st .nu-domäner, en domänändelse (heter det så?) som det finns blandade känslor kring, vilket speglades ganska tydligt när jag ställe frågan på webmaster network, wn.se. Vissa säger bä, vissa säger bu och någon är helt neutral. Visst, .se kommer alltid vara kungen i djungeln när det gäller Sverige, men någon .nu-adress ska väl kunna växa till sig?

En av domänerna, iOS.nu, är tänkt som att fungera som en informations sajt över Apples iPhone och iPad operativsystem på svenska, så läsarna bara behöver förhålla sig till en sida, och inte surfa runt på ett flertal när det gäller nyheter och information kring uppdateringar och liknande. (Just nu ligger finns det inte så mycket där, testar bara lite olika WordPress utseenden, återkommer när det finns saker på sidan :))

En annan, ännu hemlig domän, passar väldigt bra att bygga upp en affiliate butik kring, eller varför inte en egen webbshop? Detta är ett domännamn som passar bra i ”vuxenbranschen”, och där kan man säkert hitta någon partner man kan drop-shippa via annars?

Om någon läser detta, har ni någon kontakt bland drop-shipper av vuxenmaterial?

För just den domänen har jag stora förhoppningar, då ordet fungerar på både svenska och engelska, men hur fungerar .nu på engelska? Antagligen mindre bra, men möjligheten finns.

Den sista och tredje domänen, låter vi vara hemlig just nu, återkom senare så hittar ni den under domäner i menyn. Självklart kommer ni dock vilja att jag skriver ett inlägg om den, så det kan jag ju såklart göra!

Lämna ett svar